Προσοχή: ΔΕΝ δίνονται απαντήσεις από ειδικούς μέσω του “Social.singleparent.gr”. Για το πρόβλημα που σε απασχολεί, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου με email στο info@singleparent.gr και να λάβεις την απάντηση μέσω του Singleparent.gr

Εγγραφή: Πώς θα εγγραφώ; (http://social.singleparent.gr/eggrafi/)
Πατάς στο μενού την επιλογή «Εγγραφή» http://social.singleparent.gr/eggrafi/
Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου στη φόρμα εγγραφής και πατάς «Υποβολή». Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σου θα πρέπει να συμφωνήσεις με τους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.
Θα σου έρθει στο γραμματοκιβώτιό σου, ένα email για να ενεργοποιήσεις το λογαριασμό σου. Αν δεν έρθει στο inbox, πολύ πιθανό να έρθει στα spam.
Το email αυτό περιλαμβάνει ένα link ενεργοποίησης του λογαριασμού σου. Πατάς το συγκεκριμένο link το οποίο σε οδηγεί στο http://social. singleparent.gr όπου σε ενημερώνει ότι ο λογαριασμός σου έχει ενεργοποιηθεί και κατόπιν κάνεις Σύνδεση πατώντας στο μενού αριστερά που λέει Login ή πατώντας εδώ http://social.singleparent.gr/login
Είσαι έτοιμος/η!

Γιατί κάποια πεδία όπως το φύλο ή ηλικία είναι υποχρεωτικά κατά την εγγραφή;
Τα πεδία του φύλου και της ηλικίας είναι υποχρεωτικά κατά την εγγραφή, όχι για λόγους διάκρισης, αλλά για να σας βοηθήσουμε να έχετε καλύτερη εικόνα για τους ανθρώπους που γνωρίζετε ή για να κάνετε φίλους με κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα.

Διαγραφή λογαριασμού: Πώς διαγράφω τον λογαριασμό μου;
Μπορείς να μας το ζητήσεις, στέλνοντας το email σου, στο social@singleparent.gr ώστε να προχωρήσουμε στη διαγραφή του λογαριασμού σου. Αν το μετανιώσεις μπορείς να επανεγγραφείς και κατόπιν έχεις δικαίωμα και για δεύτερη διαγραφή του λογαριασμού σου. Σε περίπτωση που θελήσεις να εγγραφείς για τρίτη φορά, μπορείς να το κάνεις αλλά εφεξής δεν θα προχωράμε σε καμία διαγραφή του λογαριασμού σου. Η οριστική διαγραφή του ίδιου χρήστη, θα πραγματοποιείται μέχρι και δύο φορές.
Σημ: Η διαγραφή του λογαριασμού σου δεν συνεπάγεται και τη διαγραφή της δραστηριότητας, των ομάδων, των κειμένων και όλου του υλικού που έχεις αναρτήσει κατά τη διάρκεια παραμονής σου στο http://social.singleparent.gr.

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης: Τι κάνω αν ξεχάσω το password μου;
Κανένα πρόβλημα. Πατάς ΕΔΩ και ύστερα επάνω στην επιλογή «Χάσατε τον κωδικό σας;».  Επάνω στα πεδία που εμφανίζονται, συμπληρώνεις το πεδίο με το username ή την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και έρχεται στο γραμματοκιβώτιό σου ένα email .
Το email αυτό περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο, τον πατάς και βάζεις καινούριο password για να συνδεθείς.
Αν δυσκολεύεσαι, στείλε μας το email σου, στο social@singleparent.gr να σε βοηθήσουμε!

Αλλαγή στοιχείων: Πώς αλλάζω τα στοιχεία μου;
Κάνεις κλίκ στη φωτογραφία σου επάνω δεξιά.
Κάτω από τη φωτογραφία και το ψευδώνυμό σου, εμφανίζεται μια μπλε μπάρα με το μενού.
Μέσα από αυτό το μενού μπορείς να αλλάξεις τα στοιχεία του προφίλ σου, να δείς τη δραστηριότητά σου, να ανοίξεις δική σου ομάδα, να συνδεθείς με φίλους κλπ.

Προφίλ: Πώς βλέπω και επεξεργάζομαι το προφίλ μου; Πώς αλλάζω φωτογραφία (avatar);
Προφίλ: Πατώντας επάνω στη φωτογραφία σου, μπορείς να δείς το προφίλ σου, να το επεξεργαστείς και να αλλάξεις τη φωτογραφία σου (avatar). Για να αλλάξεις φωτογραφία προφίλ, πηγαίνεις στο Προφίλ-Αλλαγή εικόνας προφίλ-Επιλογή Αρχείου (επιλέγεις φωτογραφία από τον υπολογιστή σου) -Ψαλίδισμα εικόνας (περικοπή φωτογραφίας για να δείς πώς θα εμφανίζεται).

Ειδοποιήσεις
Πώς βλέπω τις ειδοποιήσεις μου;
Ειδοποιήσεις: Πατώντας επάνω στη φωτογραφία σου, μπορείς να δείς το προφίλ σου, επομένως και τις αναγνωσμένες ή μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις σου. Για κάθε ειδοποίηση που σε αφορά, θα εμφανίζεται στην οθόνη σου ένα αναδυόμενο παράθυρο κάτω δεξιά που θα σε ενημερώνει σχετικά. Πατώντας επάνω σε αυτό το παράθυρο (ή επάνω δεξιά στη μαύρη μπάρα όπου εμφανίζεται η φωτογραφία σου σε σμίκρυνση) μπορείς να εισέλθεις στις ειδοποιήσεις σου και να τις δείς ή να τις διαγράψεις.

Πώς ρυθμίζω τις ειδοποιήσεις που θέλω ή δεν θέλω να λαμβάνω με email; Πώς αλλάζω τη διεύθυνση email που έχω δηλώσει στο προφίλ μου;
Μέσα από την επιλογή “Settings” στο προφίλ σου, μπορείς να ρυθμίσεις όλα τα παραπάνω!

Μέλη ( http://social.singleparent.gr/members/ )
Πώς βλέπω ποιά είναι τα μέλη;
Πατώντας εδώ http://social.singleparent.gr/members/ μπορείς να δείς όλα τα εγγεγραμμένα μέλη και επάνω δεξιά να αναζητήσεις ένα συγκεκριμένο με το ψευδώνυμό του.
Πώς βλέπω πληροφορίες που έχουν δηλώσει τα άλλα μέλη;
Κάνεις κλίκ στη φωτογραφία ενός μέλους
Πατάς «Προφίλ»
Κατόπιν θα ανοίξει μια καρτέλα με όλα τα στοιχεία που έχει δηλώσει το μέλος που σε ενδιαφέρει, όπως χόμπι, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση κλπ.

Φιλίες
Πώς προσθέτω φίλους;
Πατάς επάνω στη φωτογραφία του μέλους που σε ενδιαφέρει.
Κατόπιν πατάς το κουμπί «Προσθήκη στους φίλους».
Αν κάποιος σου στείλει αίτημα φιλίας, θα εμφανιστεί στην οθόνη σου ένα αναδυόμενο παράθυρο κάτω δεξιά που θα σε ενημερώνει ότι κάποιος σου έχει στείλει αίτημα φιλίας. Πατώντας επάνω στο αναδυόμενο παράθυρο, μπορείς να δείς το αίτημα και να το αποδεχτείς ή να το απορρίψεις.

Πώς μπορώ να δω ή να «ακυρώσω» φίλους;
Φίλοι: Μέσα από την επιλογή Φίλοι που υπάρχει στο προφίλ σου, μπορείς να δείς τα μέλη που έχεις προσθέσει ως φίλους σου ή και να ακυρώσεις τη φιλία σας, πατώντας «Ακύρωση Φιλίας» δίπλα από το όνομα του μέλους που θέλεις να αφαιρέσεις από τη λίστα των φίλων σου.
Πώς μπορώ να δω τους φίλους που έχει κάποιο άλλο μέλος;
Πατάς επάνω στη φωτογραφία του μέλους που σε ενδιαφέρει.
Κάτω δεξιά, θα δείς όλους τους φίλους του.

Μηνύματα
Πώς μπορώ να δω τα μηνύματά μου;
Επάνω δεξιά, δίπλα από τη φωτογραφία σου, στο σημείο που είναι το όνομά σου, υπάρχει ένα «Φακελάκι». Αν το «Φακελάκι» αυτό έχει αριθμό, τότε έχεις μήνυμα ή μηνύματα.
Πώς ανταλλάσσω μηνύματα με τα μέλη;
Πατάς επάνω στη φωτογραφία του μέλους που θέλεις να στείλεις μήνυμα, επιλέγεις αν θέλεις να είναι ιδιωτικό ή δημόσιο, πληκτρολογείς το θέμα και το περιεχόμενο του μηνύματός σου και πατάς «Στείλε απάντηση».

Φόρουμ (http://social.singleparent.gr/forum/)
Πώς συμμετέχω στο φόρουμ;
Forums:  Πατώντας στην επιλογή «Forums» στο προφίλ σου, μπορείς να δείς σε ποιες συζητήσεις έχεις συμμετάσχει, ποια θέματα παρακολουθείς, τις απαντήσεις σου κλπ.
Προσοχή: Αν θέλεις να «παρακολουθείς» μια συγκεκριμένη συζήτηση στο φόρουμ και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για νέες απαντήσεις, τη στιγμή που πληκτρολογείς την απάντησή σου πρίν τη στείλεις, μπορείς να πατήσεις από κάτω, την επιλογή «Θέλω να ενημερώνομαι με email, για νέες απαντήσεις στο συγκεκριμένο θέμα»  ενώ αν στη πορεία δεν θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις, στο ίδιο μήνυμα επάνω δεξιά πατάς Unsubscribe.

Ποιές κατηγορίες του φόρουμ είναι ορατές σε άτομα που δεν είναι μέλη;
Προκειμένου να σε προστατέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, οι ενότητες «Εδώ γνωριζόμαστε», «Παιδί», «Αληθινές ιστορίες», «Σχέσεις» και «Αγγελίες» είναι ορατές ΜΟΝΟ στα εγγεγραμμένα μέλη.

Τί είναι το «Quote»;
Το κουμπί «Quote» που βλέπεις σε κάθε δημοσίευση, είναι η λεγόμενη παράθεση. Το πατάς όταν μέσα σε μια συζήτηση, θέλεις να απαντήσεις στην απάντηση συγκεκριμένου μέλους.

Αναφορά δημοσιεύσεων-Report
Σε κάθε δημοσίευση επάνω δεξιά, μπορείς να δείς την ένδειξη «Report». Πατώντας αυτό το κουμπί σε προσβλητικές, ρατσιστικές ή άσεμνες δημοσιεύσεις, βοηθάς τους διαχειριστές να παρέμβουν με σκοπό την ομαλή λειτουργία της κοινότητας.
Προσοχή: Κατάχρηση του «Report» , δηλαδή κατ’ επανάληψη αναφορά σε δημοσιεύσεις που δεν χρήζουν αναφοράς, αποτελεί αιτία προσωρινού αποκλεισμού σου.

Δραστηριότητα (http://social.singleparent.gr/activity/)
Πώς βλέπω τη δραστηριότητά μου;
Δραστηριότητα: Μπορείς να δεις τη δραστηριότητά σου μέσα στη πλατφόρμα, τη δραστηριότητα των μελών που έχεις προσθέσει ως φίλους σου, τη δραστηριότητα των μελών που έχουν αναφέρει το username σου καθώς και τις ομάδες που έχεις γίνει μέλος ή που είσαι διαχειριστής.

Πώς μπορώ να ποστάρω φωτογραφίες και βίντεο;
Μπορείς να ποστάρεις φωτογραφίες και βίντεο πηγαίνοντας στη δραστηριότητα εδώ http://social.singleparent.gr/activity/ και κάνοντας επικόλληση τον κώδικα που έχεις αντιγράψει από το ανέβασμα της φωτογραφίας σου σε κάποιο σημείο του διαδικτύου (photobucket, youtube κλπ.)
Σημ: Υλικό με άσεμνο περιεχόμενο ή ατελείωτο spamming με φωτογραφίες και βίντεο, συνεπάγεται τον οριστικό αποκλεισμό σου και την οριστική διαγραφή του λογαριασμού σου από το http://social.singleparent.gr

Ομάδες (http://social.singleparent.gr/groups/)
Πώς φτιάχνω δική μου ομάδα;
Ομάδες:  Μέσα από την επιλογή αυτή μπορείς να φτιάξεις δική σου ομάδα. Πατώντας επάνω στην επιλογή «Ομάδες» και κατόπιν «Δημιουργία ομάδας» μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου ομάδα και να προσκαλέσεις τους φίλους σου να γίνουν μέλη.
Βήμα 1: Πληκτρολογείς το όνομα και τη περιγραφή της ομάδας και κατόπιν “Δημιουργία ομάδας και επόμενη βήμα”
Βήμα 2: Επιλέγεις αν θέλεις η ομάδα να είναι δημόσια (να γίνονται μέλη από μόνοι τους όσοι πατάνε “Συμμετοχή στην ομάδα” ή ιδιωτική (να γίνονται μέλη μόνο όσοι το ζητήσουν και εγκρίνεις) ή μυστική (να γίνονται μέλη μόνο όσοι προσκαλείς) καθώς επίσης και ποιος θέλεις να έχει το δικαίωμα (τα μέλη ή μόνο οι διαχειριστές) να προσκαλεί τα μέλη να ενταχθούν στην ομάδα σου. Επόμενη βήμα->
Βήμα 3: Επιλέγεις φωτογραφία για την ομάδα σου κάνοντας Επιλογή Αρχείου (επιλέγεις φωτογραφία από τον υπολογιστή σου)–>Φόρτωση Εικόνας—>Ψαλίδισμα Εικόνας–>Επόμενη βήμα.
Βήμα 4: Επιλέγεις ποια μέλη επιθυμείς να καλέσεις (προαιρετικά) και Τέλος.

Τί δυνατότητες έχω ως διαχειριστής ομάδας;
Ως διαχειριστής/στρια ομάδας μπορείς μέσα από το κόκκινο μενού, κάτω από τη φωτογραφία και τον τίτλο της ομάδος σου, να ξεκινήσεις τη συζήτηση στο «τοίχο» του group που έχεις δημιουργήσει, να στείλεις προσκλήσεις ή να ακυρώσεις προσκλήσεις μέσα από την επιλογή “Αποστολή προσκλήσεων” ενώ μέσα από την επιλογή “Admin” μπορείς να αλλάξεις όνομα, περιγραφή ή φωτογραφία της ομάδος ή να τη διαγράψεις τελείως.

Πώς γίνομαι μέλος μιας ομάδας; / Πώς διαγράφομαι από μέλος μιας ομάδας;
Πατάς επάνω στην ομάδα που σε ενδιαφέρει.
Αν η ομάδα είναι ιδιωτική τότε πατάς στην επιλογή “Αίτημα Συμμετοχής”. Πληκτρολογείς ένα μικρό κείμενο μέσα στο πλαίσιο και ύστερα «Αποστολή». Οι διαχειριστές της ομάδας θα ελέγξουν το αίτημά σου και αναλόγως θα το κάνουν δεκτό ή όχι.
Αν η ομάδα είναι δημόσια, τότε πατάς στην επιλογή «Συμμετοχή στην Ομάδα» για να γίνεις μέλος χωρίς προέγκριση.
Αν θες να αποχωρήσεις από μια ομάδα, πατάς το κουμπί “Αποχώρηση από την ομάδα”.
Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να κάνεις κλίκ επάνω στην ομάδα και επάνω δεξιά να δεις ποιος είναι ο διαχειριστής της, ώστε να έρθεις σε επαφή μαζί του.

Τους σχετικούς κανόνες μπορείς να δείς εδώ http://social.singleparent.gr/kanones/ ενώ για οποιαδήποτε απορία μπορείς να μας στείλεις το email σου, στο social@singleparent.gr

Καλώς ήρθες στη παρέα και καλή δικτύωση!