Συντάκτης Δημοσιεύσεις

31 Ιουλίου 2015 στις 5:29 μμ

Συγνωμη αν θεωρηθει ασχετο με το θεμα αλλα δεν ηξερα που να γραψω.

Ειμαι παντρεμένη κ ο μόνος τρόπος να αποκτησω παιδακι δικό μου ειναι η παρένθετη μητέρα. Μετά από καιρό κ αναμονή βρήκα μια κοπέλα να με βοηθήσει αλλά ειναι αλλοδαπή. Έχει χαρτιά αλλά δεν εχει ασφάλιση και χωρίς ασφάλεια δυστυχώς δεν μπορώ να ανταπεξελθω…μου ειπαν οτι ισως γίνεται μεσω προνοιας αλλά δεν μπορώ να βρώ ακρη…μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορώ να κάνω?

2 Αυγούστου 2015 στις 8:37 μμ

Καλησπέρα σας! Πράγματι μπορεί να ασφαλιστεί στη Πρόνοια αλλά δεν ξέρω αν σας καλύπτει σε περίπτωση παρένθετης και τί έξοδα. Σας μεταφέρω αυτά που γράφουν οι ειδικοί μας εδώ http://singleparent.gr/lista-epidomaton/ όσον αφορά τα επιδόματα μητρότητας.

Επίδομα Μητρότητας Ανασφαλίστων
Επίδομα Μητρότητας Ανασφαλίστων καταβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 5 του Ν. 1302/1982 σε εργαζόμενες γυναίκες που δε δικαιούνται αντίστοιχη παροχή από κάποιο ασφαλιστικό φορέα ή είναι ανασφάλιστες. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στα 440, 20 Ευρώ (220,10 Ευρώ πριν από τον τοκετό και 220,10 Ευρώ μετά τον τοκετό). Αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση του επιδόματος είναι οι Δ/νσεις και τα Τμήματα Πρόνοιας των Νομ/κών Αυτοδιοικήσεων της Χώρας. Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί στην περίπτωση αυτή καταγράφονται κάτωθι:
Δικαιούται το επίδομα:
1. Κάθε άτομο που ανήκει στο γυναικείο φύλο, ανεξάρτητα από ηλικία, ιθαγένεια, φυλή ή θρησκεία (άρθρο 2 της αριθμ. 103/82 Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας που κυρώθηκε με το Ν. 1302/82) όταν έχει τις παραπάνω προϋποθέσεις και εφόσον έχει άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.
2. Οι εργαζόμενες ανασφάλιστες μητέρες που βρίσκονται σε κατάσταση μητρότητας και δεν έχουν το δικαίωμα να αξιώσουν τις παροχές αυτές από ασφαλιστικό φορέα.
3. Οι μητέρες που έχουν μαζί με την οικογένειά τους μηνιαίο εισόδημα 586,94 € σύμφωνα με το έγγραφο Π2Β/3904/96, του Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας.
4. Πρέπει να υποβάλλουν οι μητέρες τα δικαιολογητικά μέχρι τους οκτώ μήνες από την έναρξη των 42 ημερών προ του τοκετού.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1) Αίτηση της ενδιαφερόμενης.
2) Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 ότι δεν είναι ασφαλισμένη σε κανένα ασφαλιστικό οργανισμό και διέκοψε την εργασία της -42- μέρες προ και -42- μέρες μετά τον τοκετό.
3) Ιατρική βεβαίωση από την οποία να προκύπτει η πιθανή ημερομηνία τοκετού.
4) Ληξιαρχική Πράξη γέννησης του παιδιού, η οποία θα συνοδεύεται από υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 ότι το παιδί βρίσκεται στη ζωή.
5) Βεβαίωση του εργοδότη της για μόνιμη και τακτική εργασία χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
6) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
7) Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα του συζύγου ότι δεν την έχει ασφαλίσει.
8) Πιστοποιητικό Κοινων. Προστασίας (εκδίδεται από την Υπηρεσία).
9) Εκκαθαριστικό Εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την εφορία, σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.
10) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

Εύχομαι να το καταφέρετε 🙂

 

Κάντε με follow στο facebook!
https://www.facebook.com/kiriaki.charitaki.7