Συντάκτης Δημοσιεύσεις

15 Μαΐου 2015 στις 2:04 μμ

Δε ξέρω τι ηλικίες έχουν τα παιδιά σας αλλά είδα κατι σημερα και μου προστέθηκε ενα ανχος ακόμη..Ναρκωτικά λοιπον και αλλά.. Έχετε σκοπό να μιλήσετε στα παιδιά σας για τα ναρκωτικά και σε ποια ηλικία θεωρήτε οτι θα ηταν το καλυτερο?

15 Μαΐου 2015 στις 3:01 μμ

απο την  στιγμη που θα αρχησει να  πηγαινει για παιχνιδι μονο του πρεπει να γνωριζει για ολους τους κινδυνους …το θεμα ειναι να βρεις τον σωστο τροπο να το πεις

 

15 Μαΐου 2015 στις 3:50 μμ

Πολύ ωραίο θέμα Αναστασία! Βασικά δεν το έχω ακόμα σκεφτεί, ο μικρός μου είναι 4. Του έχω πει να μην παίρνει καραμέλες σοκολάτες και γλυκίσματα από ξένους χωρίς όμως να έχω βρει τις λέξεις να του πω το γιατί. Ένα πολύ ωραίο άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει πρίν λίγο καιρό ήταν το «Πώς να αποτρέψεις το παιδί από τη χρήση κάνναβης» εδώ http://singleparent.gr/paidi/paidopsixologia/pos-na-apotrepseis-to-paidi-apo-ti-xrisi-kannavis/

Κάντε με follow στο facebook!
https://www.facebook.com/kiriaki.charitaki.7

15 Μαΐου 2015 στις 7:06 μμ

Και ο τροπος που θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση είναι ενα θέμα..πως να το εξηγήσεις.. Θα διαβάσω το άρθρο Κυριακή σευχατιστω..

18 Μαΐου 2015 στις 3:03 μμ

εγώ πάλι πιστεύω ότι η αγάπη κ η εμπιστοσύνη που χτίζεται ανάμεσα στους γονείς κ στα παιδιά μπορεί να βοηθήσει κ να γίνει πιο εύκολη η σύζητηση για το συγκεκριμένο θέμα !!!

23 Μαΐου 2015 στις 9:55 πμ

Λοιπόν, μπορεί να μην έχω ακόμη δικό μου παιδί, αλλά έχω δύο αδελφουλες που είναι 5χρονών και δύο… Με λένε μαμά…και τις αγαπάω όσο τίποτα. ..Ενδιαφέρομαι πολύ για την ασφάλεια τους και σε καταλαβαίνω Αναστασία. .Τα ναρκωτικά είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα ώστε να το εξηγήσεις στην παιδική ηλικία. ..Όσο Είναι ακόμη παιδιά τους αρκεί να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να μιλούν ποτέ σε ξένους ούτε να παίρνουν το ο,τι από αυτούς. ..Με το που θα πάνε ΓΥΜΝΑΣΙΟ και θα αρχίσουν να βιώνουν την εφηβεία εκεί πιστεύω θα είναι η καλύτερη ηλικία για να τους μιλήσεις για τα ναρκωτικά.. Τώρα όσο αφορά τον τρόπο που θα  μιλήσεις αυτό εναποκειται σ’ εσένα γιατί ο κάθε γονιός διαφέρει στο πως εκφράζεται και επιπλέον τα δεδομένα ίσως να είναι διαφορετικά από σπίτι σε σπίτι. ..

10 Ιουνίου 2015 στις 1:25 μμ

chloe-2 μακάρι τα παιδιά να ήταν τόσο λίγο υποψιασμένα ώστε το γυμνάσιο να ήταν μια καλή ηλικία για να αρχίσεις τέτοιου είδους κουβέντες. Τα ξέρουν ήδη στο γυμνάσιο είτε απέξω απέξω είτε γιατί είδαν συμμαθητη, πρεζάκι στο δρόμο κ.λπ. Υπάρχει το ιντερνετ που δίνει απλόχερα ότι πληροφορία θες, η τηλεόραση που έχει μπει στην καθημερινότητα όσο ποτέ άλλοτε.

Έχω μια κόρη 13 χρονών και μιλάμε για τέτοια θέματα – όπως και για το σεξ – από την πρώτη δημοτικού. όχι στο ξεκούδουνο αλλά με αφορμές όπως πχ κάτι που είδαμε ή κάτι που ακούσαμε, και βέβαια πάντα προσαρμοσμένο στην ηλικία του παιδιού και στις ερωτήσεις του.